Košarica  

Ni izdelkov

0,00 € Dostava
0,00 € Davek:
0,00 € Skupna cena

Na blagajno

Oddelki

 

1. POSLOVANJE

 

Spletna trgovina LEGICE.si deluje v sodelovanju z našim poslovnim partnerjem s področja EU. Zaradi velikega števila ponujenih artiklov se lahko zgodi, da v času naročila kupca določen artikel več NI NA ZALOGI. V takšnem primeru vas o NEDOBAVLJIVOSTI artikla obvestimo po elektronski pošti oz. telefonu.

 

Spletna trgovina LEGICE.si deluje v podjetju STUPRUM PRO, Spletna trgovina, Andrej Samec s.p.

 

LEGICE.si (v nadaljevanju prodajalec) posluje v obliki spletne trgovine. Uporaba je brezplačna.  Kupec izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v blagovne skupine. S potrditvijo naročila je kupec oddal naročilo, ki se obdela glede na možne plačilne pogoje.

 

 

NAROČANJE ARTIKLOV

 

- Navodilo

 

V spletni trgovini dodate želeni izdelek v košarico tako, da kliknete na ikono NAROČILO . Za pregled naročila, kliente gumb Košarica v glavnem meniju v zgornjem levem kotu strani. V nakupovalni košarici so zbrani podatki o vašem naročilu (izbrani izdelki, njihova količina in cena). V pregledu košarice lahko spreminjate količino izdelkov ali izbrane izdelke odstranite iz košarice.

 

- Prijava

 

Naročilo zaključite tako, da kliknete gumb Naprej. Če ste se že kdaj prej prijavili v E-trgovino, vnesete svoj e-poštni naslov in geslo, če pa se prijavljate prvič, morate registrirati in aktivirati uporabniški račun.

 

Zaradi zagotavljanja varnosti in resničnosti podatkov, je za nakup preko spleta potrebna registracija v www.LEGICE.si trgovino. Ko izpolnite registracijski obrazec boste na navedeni e- poštni naslov prejeli aktivacijsko kodo in povezavo. Potrebno je le klikniti na povezavo v e- pošti in vaš račun bo aktiviran.

 

Naročilo lahko opravite tudi kot gost, vendar so vaši podatki potrebni za pošiljanje paketa.

 

Po prijavi še enkrat preglejte podatke o naročilu in nadaljujete s klikom na »Naslovi«, kjer vpišete naslov, na katerega želite prejeti naročilo ("Vaš naslov za dostavo") in naslov, na katerega želite da bo račun izstavljen ("Vaš naslov za plačilo"). Izberite polje »Dostava« in s klikom na prazni kvadratek označite polje Pogoji (»Strinjam se s pogoji in jih sprejemam«). Kliknite na polje naprej in  izberite način plačila. V zadnjem koraku vam preostane še samo pregled podatkov in potrditev naročila (klik na "POTRJUJEM NAROČILO"). V primeru da želite spremeniti podatke kliknite na "NAZAJ".

 

- Potrdilo o naročilu

 

Na vaš e-naslov boste najprej prejeli obvestilo o obdelavi naročila. Nato boste prejeli potrditev naročila, izdelke pa bomo skupaj z računom dostavili na izbran naslov. V primeru, da želite dodatne informacije v zvezi z vašim nakupom, se sklicujte na referenčno številko naročila, ki jo najdete v prejetem potrdilu o naročilu.

 

- Izbiranje artiklov

 

Artikle izbirate s pomočjo menija v levem delu okna pri čemer si izberete najprej glavno skupino nato podskupino in nato želeni artikel iz izbrane glavne skupine. Če želite izvedeti več o želenem artiklu, kliknite na prikazano sliko od izbranega artikla.

 

- Iskanje artiklov :

 

V vnosno polje vpišite besedo, za katero želite poiskati povezave na določene artikle. Pri iskanju lahko izbirate med iskanjem po nazivu artikla ali njegovem dodatnem opisu.

 

- Pregled košarice

 

Pri vpogledu v košarico lahko spreminjajte naročeno količino ali brišete artikle iz košarice.

 

- Naročanje blaga

 

Ne pozabite navesti svojih podatkov :

 

- ime in priimek

- naslov

- kraj s poštno št.

- tel.št.. – gsm,

da Vas lahko obvestimo ali sporočimo v kolikor artikla ne bi bilo na zalogi.

 

V kolikor opazite da ste se pri naročanju zmotili, nam do dneva sprejema naročil to sporočite, da  Vaše naročilo popravimo. Po tem dnevu naročila ni mogoče spreminjati

 

Pri naročanju nam vedno dopišite svoje podatke. V kolikor nam pri naročilu ne dopišete vseh podatkov, Vašega naročila ne moremo sprejeti. Vsa vprašanja glede naročanja artiklov oz. nejasnosti  nam posredujte na e-mail: info@LEGICE.si.

 

- Splošni pogoji

 

Cene veljajo do preklica.

 

- Naročanje artiklov v skupni vrednosti nad 200 €

 

Zaradi višje vrednosti naročenega artikla/artiklov je naročilo sprejeto in izvršeno le v primeru, da kupec kot način plačila izbere bančno nakazilo. Pošiljk v vrednosti nad 200 €  ne pošiljamo s plačilom po povzetju.

 

2. SKLEPANJE POGODBE

 

Naročilo je potrjeno, ko kupec prejme avtomatsko poslan e-mail s potrdilom o prejemu naročila, ki ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je pričela vršiti odprema, ampak vas le obvesti, da je sistem prejel vaše naročilo in da je stekel postopek za prodajno pogodbo. Kupoprodajna pogodba je sklenjena, ko prodajalec po elektronski pošti potrdi kupčevo naročilo za nakup blaga.

 

 

3. ZAUPNOST PODATKOV

 

Podatki, ki jih posreduje kupec, so strogo zaupni, in se obravnavajo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur.l. RS št. 59/1999, 57/2001, 59/2001-popr.) in Zakonu o varstvu potrošnikov - ZVPot-UPB1 (uradno prečiščeno besedilo - Uradni list RS, št. 14/03)

 

 

4. CENE IN VELJAVNOST PONUDBE

 

Tečaj evra je izračunan po centralnem paritetnem tečaju (1 EUR = 239,64 SIT). Prodajalec ni davčni zavezanec. Vse cene so brez  DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

 

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, bo prodajalec kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

 

Slike izdelkov so ilustrativne in nujno ne odražajo v celoti dejanskega stanja ponudbe. Kupec lahko plača blago na dva načina, in sicer z gotovino ob prevzemu po dostavni pošti Pošti Slovenije po povzetju, ali preko bančnega nakazila na TRR prodajalca.

 

 

5. DOSTAVA

 

Blago, naročeno v spletni trgovini www.LEGICE.si, gre na pot v najkrajšem možnem času.

 

Da bi naročene artikle dostavili kar se da hitro, bomo vedno izbrali najbolj optimalno pot. Večinoma je to paketna dostava Pošte Slovenije. Če kupca ob dostavi ni na navedenem naslovu, pa lahko prevzame paket na najbližji pošti.

 

- POŠTNINA

 

V primeru plačila na TRR ponudnika za vso blago v spletni trgovini LEGICE.si odpadejo VSI stroški dostave. Ponudnik storitev, spletna trgovina LEGICE.si prevzame strošek vrednosti pošiljanja. V primeru plačila po povzetju poleg poštnine Pošta Slovenije za stroške plačila po povzetju  zaračunava provizijo, katera bremeni kupca. Prodajalec ne nosi odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljavca. V primeru, da na kupčevem naslovu v trenutku dostave ni možen prevzem oz. plačilo blaga, bo dostavljavec pustil pisno obvestilo za prevzem na lokalni pošti Pošte Slovenije.


 

 

 

6. DOBAVNI ROK

 

Do 10 delovnih dni, v kolikor je blago na zalogi.

 

 

7. PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA IN VRAČILO BLAGA

 

Kupec ima pravico, da v petnajsih (15) dneh od prevzema blaga obvesti prodajalca in sicer po pošti (STUPRUM PRO, Spletna trgovina, Andrej Samec s.p., Križ 231 6210 Sežana) ali na kontaktni email: info@LEGICE.si, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora prodajalcu vrniti najkasneje v tridesetih (30) dneh po sporočilu o odstopu. Vračilo plačil mora prodajalec opraviti najkasneje v tridesetih (30) dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodb.

Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v nepoškodovani originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa.

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

POZOR! Možnost odstopa od pogodbe NE velja za pravne osebe.

Kupec, ki od pogodbe ali naročila odstopi, mora blago vrniti nepoškodovano v originalni embalaži in v nespremenjeni količini. V primeru, da je ugotovljeno, da je nastala fizična poškodba na blagu, da se količina ne ujema je kupec dolžan poravnati nastalo škodo

Odstop od pogodbe ne pride v poštev v naslednjih primerih:

- če je blago poškodovano, umazano ali pa so vidni sledovi uporabe (fizične poškodbe, stik s tekočino, ipd)

- v primeru, da pride do poškodbe ali uničenje embalaže se vrednost blaga zniža. Vsako embalažo je mogoče lepo odpreti, da ni vidnih posledic odprtja. Za poškodovano embalažo (raztrgana embalaža, neprimerno zapakiran paket) lahko trgovec zaračuna odškodnino do višine 20% vrednosti blaga.

Trgovec bo vsak vrnjen paket, vsebino in izdelek poslikal s fotoaparatom kot morebitno dokazilo o nastali škodi.

 

8. SKLEPANJE IN ARHIVIRANJE POGODBE

 

Pogodba se sklepa v slovenskem jeziku. Sklenjene pogodbe med naročnikom in prodajalcem se v elektronski in pisni obliki arhivirajo na sedežu podjetja STUPRUM PRO, Spletna trgovina, Andrej Samec s.p., Križ 231, 6210 Sežana. Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na: info@LEGICE.si. Sklenjene pogodbe (računi) se hranijo v skladu s pravilnikom in so kupcu dosegljive v primeru posredovane zahteve. Evidence kupcev hrani STUPRUM PRO, Spletna trgovina, Andrej Samec s.p. in se ne posredujejo tretjim osebam.

STUPRUM PRO, Spletna trgovina, Andrej Samec s.p. jih lahko uporabi za obveščanje svojih strank o akcijah in podobno.

 

 

9. GARANCIJE IN REKLAMACIJE

 

Reklamacije, ki se pošiljajo s paketno distribucijo, morajo biti predpisano zapakirane v originalno embalažo. Vse reklamacije, nepravilno zapakirane ali tiste, pri katerih je prišlo do vidnih mehanskih poškodb pri transportu, ne bodo prevzete s strani prodajalca temveč bodo vrnjene pošiljatelju na njegov strošek.

 

 

Poškodbe pri transportu

 

Prodajalec ne odgovarja za morebitne poškodbe pri transportu, ki so nastale, pri pošiljanju in prejemanju reklamacij.

 

Kupec je dolžan pri prevzemu pošiljke praviloma pregledati njeno vsebnost. V primeru poškodb pošiljke je kupec dolžan celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) prinesti na lokalno pošto Slovenije in skupaj s poštnim delavcem sestaviti uradni zapisnik o poškodbi pošiljke.

 

Kupec bo odstopil pošiljko, katera bo skupaj z uradnim zapisnikom na stroške pošte poslana na naslov Pošte Slovenije, 6000 Koper.

 

Po prejemu poškodovane pošiljke bo pošta Koper obvestila prodajalca, ki bo v najkrajšem roku poslal kupcu nov izdelek oz. pošiljko.

 

Reklamacija izdelkov

 

Kupec na lastne stroške pošlje izdelek z napako v garancijskem roku na naslov prodajalca. Če prodajalec ugotovi da je reklamacija upravičena, bo izdelek zamenjal ali popravil ter ga na svoj strošek poslal kupcu najkasneje v roku 45 dni. Če pa ugotovi, da je do napake na izdelku prišlo zaradi nepravilnega ravnanja kupca, bo prodajalec izdelek poslal nazaj kupcu na njegov račun. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

 

 

Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne najkasneje v 30 dneh in sicer z poštno nakaznico ali z nakazilom na tekoči račun. V primeru vračila kupnine s poštno nakaznico stroške poštne nakaznice krije kupec. Omogočamo tudi zamenjavo artikla.

 

 

Prodajalec prevzema pošiljke, ki so poslane izključno prek Pošte Slovenije. Prodajalec pošiljke, ki ni bila poslana s strani Pošte Slovenije ne bo prevzel, v tem primeru bo kupec prejel pošiljko nazaj.

 

 

10. ŠKODA

 

Prodajalec ne nosi odgovornosti za morebitno škodo, nastalo zaradi nepravilne oz. malomarne uporabe izdelkov.

 

 

11. STROŠKI NAROČANJA

 

Stroški naročanja po telefonu, internetu se ne razlikujejo od običajne osnovne tarife.

 

 

12. PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

 

Spletna stran je za namen tega pravnega obvestila pojem, ki zajema vse spletne strani na naslovu www.LEGICE.si (v nadaljevanju: Spletna stran).

 

Avtorska dela, ki so na kakršenkoli način vključena v Spletno stran (na primer vsebine, članki, avdiovizualna dela, slikovni material in podobno) so avtorskopravno varovana. Blagovne oziroma storitvene znamke, ki so na kakršenkoli način vključene v Spletno stran so varovane s predpisi o industrijski lastnini.

 

Vse pravice pridržane. Uporabnik lahko uporablja vsebine na Spletni strani izključno za svojo osebno, to je nekomercialno rabo. Vsaka druga oblika uporabe vsebin Spletne strani (na primer kopiranje, reproduciranje, distribuiranje...) v komercialne namene je prepovedana.

 

 

Omejitev odgovornosti

 

STUPRUM PRO, Spletna trgovina, Andrej Samec s.p. se bo trudila, da bodo podatki na spletni strani pravilni in ažurni, vendar  STUPRUM PRO, Spletna trgovina, Andrej Samec s.p. niti druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri izdelavi spletne strani ali še sodeluje pri nadgradnjah Spletne strani ne more biti odgovorna za navadno škodo ali izgubljeni dobiček ali nepremoženjsko škodo, ki bi lahko uporabniku nastala zaradi uporabe Spletne strani ali nezmožnosti uporabe le-te.

 

STUPRUM PRO, Spletna trgovina, Andrej Samec s.p. se bo trudil za nemoteno delovanje spletne strani, vendar ne more biti odgovoren za navadno škodo ali izgubljeni dobiček ali nepremoženjsko škodo, ki bi lahko uporabniku nastala zaradi motenega delovanja Spletne strani. Podatki, ceniki, slikovni material ter druge informacije in gradiva na Spletni strani so zgolj informativne narave.  STUPRUM PRO, Spletna trgovina, Andrej Samec s.p. lahko kadarkoli brez predhodnega obvestila spremeni Spletno stran.

 

 

Varstvo podatkov

 

Kakršnekoli podatke, ki jih  STUPRUM PRO, Spletna trgovina, Andrej Samec s.p. pridobi na kakršenkoli način preko spletne strani,

 

so namenjeni izključno za komercialno rabo  STUPRUM PRO, Spletna trgovina, Andrej Samec s.p. in jih varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 59/1999, 57/2001, 59/2001).

 

Splošno

 

Za morebitne spore iz naslova uporabe spletne strani se uporabi slovenska zakonodaja.

 

Za rešitev morebitnih sporov je pristojno sodišče v Kopru.

 

To pravno obvestilo lahko  STUPRUM PRO, Spletna trgovina, Andrej Samec s.p. kadarkoli spremeni brez predhodnega obvestila. Z uporabo Spletne strani uporabnik potrjuje, da je sprejel tu opisane pogoje in da se z njimi strinja.

 

Za vsa vprašanja v zvezi s tem pravnim obvestilom se prosimo obrnite na info@LEGICE.si